top of page

İzmir'de ne ve nerde yenilir ?

İzmir'de denemeniz gereken 10 yemek ve yerleri sizlere belirticem. Türkiye'nin "Ege'nin incisi " İzmir size çok taze ve lezzetli deniz mahsullerinin dışında sunacağı birçok şey vardır.


1 Meze

Deniz kıyısındaki Türk şehirlerinin bir klasiğidir MEZE (başlangıçlar ) ve en çok rakı ve arkadaş eşliğinde keyfi çıkar. Meze deneyecek en iyi yerlerden biri "Yengeç" çünkü

enginar

menüleri "Ballı Kalamar" "Közlenmiş Patlıcan" ötesine geçen geniş miktarda opsiyonlar bulabilirsiniz.




2 Deniz Mahsulleri

Taze balığın yanısıra Ege'nin sunacağı inanılmaz miktarda deniz mahsulleri vardır ve "Akının Yeri" İzmirin en popüler deniz mahsulleri lokantalarından birisidir. Kalamarı muhteşemdir ve tavsiye edilir.


3 Gözleme

"Gözleme" zevk veren bir yemek olup ve çok ince ızgara edilmiş hamur yapraklarının içinin doldurulmasından oluşur. İzmir'in Gözlemecimi 70 den fazla lezzetli gözlemesi vardır ve çok popülerdir.


4 Izgara Balık

Taze deniz balığı tadmadan Ege'ye yapılan bir gezinti tam olmaz ve "Deniz Restaurant" günlük tutulmuş mukemmel şekilde ızgara edilmiş balıkları tadabilirsiniz.


5 Izgara Ahtapot

Klasik meze ve balık servis eden İzmir'in en çok gidilen deniz restaurantlarından birisi de Mavra Restaurantır. Ancak buraya sık sık gelenler ve denedikleri yemekler arasında bir favori oluşturmuş olan ahtapot ızgara spesialitesi vardır.



6 Katmer

6 Katmer uiyip tadabileceğiniz Katmer ve içine otlardan , tatlıdan , tuzlu çeşitleri ile sizlere güzel bir ziyafet sunuyor.



7 Sambali

Pişirilmiş irmik ve yoğurttan yapılır ve üzerine badem şeker konur. İzmir'in meşhur Hisar Önü Şambalıcısı bu tatlıyı 1942'den beri yapmaktadır ve yanında kaymak koyarak de servis yapıyor, mükemmel bir lezzet .



8 Profiterol

Tabii ki profiterol denilince akla İnci Pastanesi gelir İstanbul'da fakat İzmir'de tadabileceğiniz harika profiterol Reyhan Pastanesinde bulunur. Hamur toplarının krema ile doldurulmuş ve üstüne yoğun bir çikolata sosu ile süslenmesi ile oluşur.



9 Lor Tatlısı

İzmir'in mükemmel fırınları ve pastaneleri vardır ve Şortan Pastanesi harika lor tatlısı ile ünlenmiştir. Bu tatlı hamur, lor peynirinden yapılır ve üstüne şerbet ile nemlendirilir.



10 Izgara Et

Bütün bunları denediniz ve yok ben ancak et yiyerek doyarım derseniz o zaman İzmir'de gideceğiniz en iyi yer Tavacı Recep Usta . Burada birçok kebap çeşidi ile beraber kuzu kuşbaşı kavurma veya ciğer şiş de bulabilirsiniz .



Afiyet Olsun







104 görüntüleme
bottom of page