top of page

Denizli’de Muhteşem Bir Doğa Seyahati

Daha önce tüm dünyada seyahat ettim ama Denizli bir başka. Bu muhteşem şehir bize harika doğal güzellikler sunuyor. Gelin Denizli’nin doğal güzelliklerinden bazılarını daha yakından tanıyalım.


Laodikeia Antik Kenti – Merkez

Laodikeia Antik Kenti, Denizli şehrinin 6 kilometre kuzeyindedir. Bu güzel Helenistik kent Milattan Önce 3. Yüzyılın ortalarında Seleukos Kralı 2. Antiokhos tarafından biricik karısı Laodike’nin ismine kurulmuş. Kent Hristiyanların ilk 7 kilisesinden bir tanesine sahip. Erken Bizans Döneminde ise metropol seviyesinde bir dini merkez haline gelmiş. Laodikeia Antik Kenti’nden günümüze kadar gelmeyi başarabilen önemli güzellikler de var. Burası gerçekten görülmeye değer. Kentte Anadolu’nun en büyük stadyumu, 4 hamam kompleksi, 2 tiyatro, 5 nymphaeumu, 5 agora, 2 anıtsal giriş kapısı, Latrina, tapınaklar, Peristylli evleri, Bouleuterionu, anıtsal caddeler ve kiliseler hala günümüze kadar gelmiş önemli yerler.



Pamukkale Travertenleri – Pamukkale

Denizli şehir merkezine 18 kilometrelik mesafede olan Pamukkale Travertenleri, adını da aldığı Pamukkale ilçesinde bulunuyor. Pamukkale termal su açısından muhteşem zengin bir yer. Pamukkale tam 2300 yıldır şifahane / spa olarak kullanılıyor. Hatta hemen yanındaki Hierapolis Antik Kenti’nin önemli ve zengin bir şehir olmasında bunun da çok büyük bir etkisi var. Hem Türkiye’nin hem de Dünya’nın farklı coğrafyalarından insanlar şifa bulmak için veya emekliye ayrılan insanlar hayatını geçirmek için Pamukkale’yi tercih ediyor. Buranın kaşıntılı ve kuru bazı cilt hastalıklarına da iyi geldiği biliniyor.



Hierapolis Antik Kenti – Pamukkale

Denizli şehrinin 18 kilometre kuzeyinde bulunan Hierapolis antik kenti Arkeoloji literatüründe ‘’Holy City yani Kutsal Kent olarak adlandırılmaktadır. Bu durumun temel sebebi ise kentte bilinin pek çok sayıda tapınak ve diğer dinsel yapıların varlığıdır. Dünyada termal mineralli suyun insanlığa armağanı Denizli şehri sınırları içerisinde yer alan Pamukkale’dir. Pamukkale konuklarına tensel ve görsel açıdan muhteşem bir doyum sunan kültürel ve doğal bir hazinedir. Amazonların kraliçesi Hiera’nın ismi ile kurulmuş olan şehir bugünün Nekropolis’i eski günlerden kalan pek çok kalıntılar tüm ihtişamı ile tiyatrosu ve tabi ki iyileştirici muhteşem güce sahip termal suyu ile Pamukkale’ye inanılmaz bir ayrıcalık katıyor.




Antik Havuz (Kleopatra Havuzu)

Milattan önce 2. Yüzyıldan günümüze kalan Hierapolis kentinde yer alan Antik Havuz bir diğer ismi ile Kleopatra Havuzu sizlerle. Bu muhteşem yer UNESCO koruması altında. Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan bir sit alanı olan Hierapolis Antik Kenti içerisinde, Pamukkale Travertenleri’nin yukarından bulunuyor. Antik Havuz M.S. 7 Yüzyılda bir deprem sebebi ile şehrin merkezin çukur açılmış. Şehrin o güzel sütunları da etrafa savrulmuş. Yer altından özgür kalan termal sular ise burayı doldurmuş ve Antik Havuz böylece oluşmuş. Ne muhteşem bir hikaye değil mi?


Ayrıca havuza girmek için ucret ödemek gerekiyor . Soyunma kabinleri ve duşlar bulunuyor mutlaka bunu yaşamanız gerekiyor.



Yamaç Paraşütü & Balon & Microlight – Pamukkale – Çameli – Honaz

Denizli’ye gelmişken uçmadan olmaz. Yamaç paraşütü, microlight ve balon ile muhteşem bir uçuş sizi bekliyor. Denizli’de resmi yamaç paraşütü rotaları ise şöyle; Honaz Dağı, Çökelez Dağı ve eteklerinden Pamukkale Travertenleri sınırına kadar, Dodurgalar – Keloğlan Mağarası, Göktepe Dağı – Göveçlik Kasabası, Tavas – Bozdağ, Çameli – Yaylacık Dağı. Hatta Çameli – Yaylacık Dağı. Bölge Uluslararası Yamaç Paraşütü Türkiye Şampiyonası da düzenleniyor. Dinamit Tepesi Denizli’deki en popüler yamaç paraşütü noktalarından bir tanesi.


Nerde ne yenilir ?

Denizli denildiği zaman ilk akla gelen yemekleri olmasa da tadına bakıldığı zaman sonrasında unutulmaz oluyor.

Kocabaylar Kebap Salonu ,

Akçeşme Kokoreç ,

Hacı Şerif

Yukarda saydığım lokantalarda inanılmaz tandır kebap ve yemekleri tadabilirisiniz.



111 görüntüleme
bottom of page