top of page

Bursa'da gezilecek yerler


Bursa Gezilecek Yerler | GeziBahcesi
Bursa


Bursa deyince akıllara ilk gelen şey yeşil bursa kavramı oluyor. Türkiye’de yaşanılacak en güzel şehirler arasında ilk sıralara tırmanmış durumda. Hal böyle olunca gerek yurtdışından gerek yurtiçinden yıl boyunca birçok misafir ağırlıyor yeşil şehir. Bursa'da nereye gidilir diye düşünüyorsanız bu yazıyı takip etmeniz sizi görmek isteyebileceğiniz yerlere götürecektir.

Taşı Toprağı Tarih Kokan Şehir

Bir şehir düşününki hem bir devlete başkentlik yapsın hem de tarihi dokusu hala devam etsin. Bursa ipeğinden havlusuna, kestanesinden şeftalisine kültür şehri olmasının yanı sıra meşhur olduklarıyla da dünyaca bilinmekte. Bursada görmeden dönmemeniz gereken yerler oldukça fazla. Bir balıkçı köyü Trilye; trilye, tirilye, zeytinbağı üç isimlede anılmakta, Antik Romalılar, Bizanslar ve Osmanlı yerleşkesi olarak kullanılmış şehrin dokusu hala tarih kokuyor. Sokaklarda Osmanlı- Rum eserleri gözle görülür nitelikte. Trilyede uğranılması gereken bir nokta olan çamlı kahve ise yukarıdan bir trilye manzarası eşliğinde sabah kahvaltısı yapmak için harika bir yer.


Kayak Deyince Akla Gelen İlk Yerdir Uludağ


Uludağ; Bursa'da gezilecek yerler denilince akla gelen ilk yer Uludağ olsa gerek. Merkezden 40 km uzaklıkta olan Uludağ birçok filme de ev sahipliği yapan mekânlardan biri. Kayak merkezinde yer alan ve çeşitli uzunlukta 20 kayak pisti


Bursa Uludağ | Gezibahcesi
Bursa - Uludag

bulunmaktadır. Kayak merkezi olarak iki bölgeye ayrılan Uludağ’da birinci bölgede uzmanlar kaymayı tercih ederken ikinci bölge daha çok amatör kayakçılar tarafından tercih ediliyor. Her iki bölgede de oteller yer almakla beraber daha yüksek kesimlerde olan buzul göllerin muhteşem görüntüsü Uludağ’ı sadece kayak alanı olmaktan çıkartıyor.

Alışveriş Durağı Kozahan

Kozahan: II. Beyazid tarafından yaptırılan han, Ulu Cami ve Orhan Cami ortasında kalmaktadır. Adını o yıllarda satılan ipek böceği kozalarından almıştır. İki katlı olan hanın alt katında 45 oda üst katında ise 50 oda yer almaktadır. Üst katta ipek kumaşlar satan dükkânlardan ipek şal, fular alıp alt katında kuş cıvıltılarının eşlik ettiği tarihi dokuya karşı kahvenizi yudumlayabilirsiniz.

Bursa’nın Simgesi Ulu Cami

Bursa’ya gidip Ulu Camiyi ziyaret etmemek mümkün olmasa gerek. 20 kubbeli cami; Ulucami Tarihi çok eskilere dayanıyor olmasına rağmen, gören herkesi işçiliğiyle büyülüyor. Bursa'da gezilecek yerler listesinde birçok turistinde uğrak yerlerinden. Hangi saatte giderseniz gidin, kendinizi kalabalığın arasında bulacaksınız. Bursa'nın merkezinde olması


Bursa Ulu Camii | Gezibahcesi
Bursa Ulucamii

da çok büyük avantajlarından biridir. Çevresinde hediyelik eşyalar alabileceğiniz birçok tezgah ve dükkan bulunuyor. 1396- 1400 yılları arasında birinci Beyazid tarafından yaptırılan cami Osmanlı mimarisinin izlerini taşımaktadır. Görkemli bir cami olan Ulu Cami Evliya Çelebi’nin deyimiyle Bursa’nın Ayasofya’sıdır. Namaz kılınan kapalı alan büyüklüğüyle Türkiye’deki en büyük cami olma özelliğine sahiptir. Bursa’nın Simgesi olan Ulu Camiyi mutlaka gezi rotanıza eklemelisiniz.


Mistik köy evlerini sevenlere; Cumalı Kızık

Birçok diziye ev sahipliği yapmış şirin bir köy. Kınalı kar dizisinden sonra birçok turiste kapılarını açmış, mimarisiyle sizi yıllar öncesine götürecek en uğrak yerlerden biridir. Sokak aralarından kokusu gelen gözlemelerin tadına bakmayı unutmayın.


Bursa Cumalıkızık | Gezibahcesi
Bursa Cumalıkızık

Yılların izleri; Tophane

Bursa'da tarihi yerler görmek isteyen birçok kişinin fotoğraf arşivinde bulunması gereken bir yer. Surların arasından geçerken sanki size geçmiş yıllarda yaşıyormuş hissi verecek. Tophane saat kulesi manzarası ise Bursa’nın manzara ve güzelliğini ayaklarınızın altına serecek.


Fotoğraf çekmek isteyenler buraya; Göl yazı

Gün batımına eşlik edebileceğiniz şüpheniz en güzel yerlerden biri Göl yazıdır. Çevresinde göl olan bu köy, size denizi unutturacak. Küçük sandal yada kayıklarla çevresini uygun fiyatlarla gezebilir, dilerseniz kahvenizi göl karşısında yudumlayabilirsiniz.


Bursa Gölyazı | Gezibahcesi
Bursa - Gölyazı


En eski kent; Gemlik

Bursa ve civarında kurulan en eski kent olarak biliniyor. İsminin geçtiği birçok efsane olmasına rağmen, sakinliğini koruyan ve deniziyle tanınan bir ilçedir. Efsanelere göre Gemlik’e gelen ilk kişinin Herkül olduğu ve buraya kaybolan arkadaşının ismini verdiği söylenir. Yıllar içinde ismi değiştirilerek bugün ki ismini almıştır. Efsanelere inanmayanlardansanız sadece denizini görmek ve sahilinde huzur bulmak için mutlaka gelmelisiniz.


519 görüntüleme
bottom of page