top of page

Midilli ' de Kafe ve Meze Keyfi

Kafemezedopolio yani hem kafe içebileceğiniz hem meze tadabileceğiniz ,yerler var.


Midilli'ye geldiğimiz zaman limana yakın olan Ermis caddesi'nde kafe+meze+satıs yani kafemezedopolio adı ile Ermis bulunuyor.











 1922  mübadele anlaşması ile iki ülke arasındaki halk göç etmiş ve bugünkü sahibi olan bayan Kiveli Spanoudaki Laskari dedesi Ayvalık'tan gelmiş ve bu küçük dükkanda misafirleri ağırlamış . Bugün de pek fazla bir şey değişmedi kafe uzo meze ikram ediliyor.  



Hatta o döneme ait olan bir menü de Türkçe hem de Yunanca yazıyormuş.  Midilli çarşı içinde birçok kafe bulunuyordu her birinin de ayrı müşterisi vardı. Kafe Ermis'e daha fazla arabacılar gidiyormuş çünkü burası arabacıların bekleme noktası idi. Güne sabah saat beşte kahve için açıyordu öğleden sonra ise yemek akşam saatlerinde ise uzo ve meze vardı .



 1997'de dükkanı babasından almış az değişikler yaparak günümüze kadar ulaşmasını sağlamış. Bugün aynı eskiden olduğu gibi sabah saatlerinde kafe günün ilerleyen saatlerinde ise muhteşem tadlar bulabilirsiniz.  Yemekler Midilli yerel tadlarından seçilmiş ve mekanın içine girdiğiniz zaman kendinizi eski zamanlarda olduğunuzu hissi uyandırıyor.

Mutlaka denemeniz gereken kabak çiçeği dolması , tavada sardalya balığı ve Smirnia uzo markası .


Kornaru 2 & Ermis caddesi

2251026232




bottom of page