top of page

Yunanistan’daki En Popüler 5 Ada




Uzun yıllardan beri büyük bir kültür etkileşimi içerisinde olduğumuz Yunanistan, birbirinden güzel adaları ile tatil severlerin dikkatlerini üzerine çekmektedir. Yunanistan’ın Ege ve Akdeniz üzerinde yer alan adaları, mutlaka gezilip görülmesi gereken yerler listelerine eklenmesi tavsiye edilmektedir. Oldukça keyifli bir şekilde tatil yaparken eğlence ve dinlenmenin de keyfine varılabilmektedir. Yunanistan adaları Türkiye’ye de oldukça yakın bir konumdadır. Bu nedenle ulaşım konusunda da herhangi bir sorun yaşamadan rahatlıkla sağlanmaktadır. Yunanistan’da gezilmesi gereken birçok ada vardır. Ancak en çok tercih edilen 5 ada sıralanmaktadır.

1. Sakız Adası

Yunanistan’ın 5. en büyük adası konumunda olan Sakız Adası, gidip görenler tarafından oldukça büyük bir beğeni toplamaktadır. Çeşme üzerinden rahatlıkla ulaşım sağlanmaktadır. Adaya ismini de veren sakız ağaçlarının bulunduğu ve birbirinden şirin evlerle süslenmiş olan adada dar kemerli yollar ve birbirinden güzel köylerde gezmek mümkündür. Sakız Adası’nda tadılması gereken lezzetler ise Sakız Likörü ve deniz ürünleridir.

2. Mikonos

Diğer Yunan Adaları’na nazaran daha pahalı bir tatil yeri olarak ilgi gören Mikonos’un aynı zamanda bir diğer adı da “Günahlar Adası”dır. İlk bakışta beyaz evler ve taşlı yollar tatilcilerin dikkatini çekmektedir. Taşlı sokaklar, barlar ve tavernalar yine Mikonos’un en fazla tercih edilmesindeki sebepler arasında yer almaktadır. Mikonos’a ulaşım ise yazın havayolu imkanı ve diğer mevsimlerde ise gemi yolu ile sağlanmaktadır.

3. Santorini

En güzel Yunan Adaları arasında yer alan Santorini’de mavi ve beyazın eşsiz uyumunu izlemek mümkündür. Eskiden volkanik faaliyetlerin görüldüğü adada tura çıkmak, Akrotiri Antik Kenti’ni gezmek ve eşsiz plajlarında tatil yapmak oldukça keyiflidir. Aynı zamanda vizesiz Yunanistan Adaları arasında yer alan Santorini’ye gemi turları ile gitmek mümkün hale getirilmiştir.

4. Rodos

Marmaris üzerinden ulaşım sağlanan Rodos Adası, Türkiye’ye biraz daha yakın olması dolayısıyla 1 saatlik bir mesafede bulunmaktadır. Ancak gemi firmaları seferler de düzenlemektedir. Orta Çağ ve eski zamanlarda tarihi bir yolculuk yaparak tatilini geçirmek isteyenler için Yunan Adaları arasında önerilen ada olarak göz önüne çıkmaktadır.

5. Midilli

Yunanistan’da gidilecek adalar arasında 5. sırada yer alan ve Yunanistan’ın en büyük 3. adası olma özelliğine sahip Midilli adası, huzurlu bir tatil geçirmek isteyenlerin tercihi olabilmektedir. Birbirinden eski yapıların yanı sıra huzurlu balıkçı köylerinden oluşan adada, mavi ve yeşilin muhteşem ahengi ile güzel bir tatil geçirilebilmektedir.


108 görüntüleme
bottom of page