top of page

Patmos Gezi Rehberi


Patmos Gezi Rehberi | Gezi Bahçesi Seyahat
Patmos Gezi Rehberi

Vahiy adası olan Patmos Adası yunan adaları arasında ve kozmopolit tarz, sizi zihinsel bir gelişim ve iç huzur yolculuğuna davet ediyor.

Büyüklük ve huzur. Bu, Chora'nın ve Kutsal Manastırların dar sokaklarında yürürken hissettiğiniz şeydir. Yıllar boyunca Patmos, Paskalya ya da yaz, dünyadaki aydınlar, sanatçılar ve ünlü ziyaretçiler için bir dönüm noktasıdır. Onikiada'da küçük ama harika bir ada.

"Ege'nin Kudüsü" olarak da anılan Patmos Adası . Gizemli karakterini, din ve iç huzuru ile derin ilişkisini keşfetmek için onu ziyaret edin:

Kutsal St John’un Vahiy kitabını yazdığı karanlık mağarada, Teolog St John Manastırı ve etkileyici aristokratik evleriyle labirent gibi Hora sokakları. Unesco’nun Dünya Mirası Bölgesi ilan ettiği ada anıtını ziyaret edin ve keşfedin.


Patmos Adası Nerede ?

12 adanın en kuzeyinde yer alır Samos Adası'nın arkasında kalır .

Patmos Ne Zaman Gidilir ?

Patmos adasına her sezon gidilebir . Temmuz ve Ağustos aylarında ise çok kalabalık olur . Hava sıcaklığı kış aylarında 5 ile 15 yaz aylarında ise 23 ile 38 dereceyi bulur .

Patmos Adasına Ulaşım

Genelikle Yunan Adalarının çoğunda ufak da olsa havalimanı mevcuttur fakat Patmos Adası'nda yok . Türkiye'den gelmek isterseniz uçak ile önce Atina'ya ve sonrasında ise Pire Limanından gemi ile yaklaşık 8 saatir. Deniz yolu ile Bodrum'dan tekne ile Kos Adasına ve sonrası Patmos Adasına günlük seferler düzenleniyor.Patmos Adası'na gitmek için vize almanız veya kapıda vize yapmanız gerekiyor . Kapı vizesi için şu yazımızı okuyabilirsiniz.

Patmos Ulaşım

Genelikle ötöbüs veya taksi ile adanın her yanına gidebilirsiniz. Ayrıca bisiklet kiralamak da ayrı bir deneyim yaşamanıza neden olabilir.

Patmos Adasında ne görülmeli ?


Apokalipsi Mağarası


Apokalipsi Magarası | Gezi Bahçesi Seyahat
Patmos Gezi Rehberi

Bu kutsal, mum ışığındaki mağara Kutsal St John’un İsa’nın görüşlerini aldığı ve Hristiyan İncil’in son bölümü olan Vahiy Kitabı’nın bir kopyasını yazdığına inanılan yerdir. MS. 95’te vaaz verdiği Patmos’tan sürüldü, vaftiz edildi ve adanın sakinleriyle dua etti. Sonunda, Patmos kutsal hale geldi ve önemli bir hacılık odak noktası haline geldi.





Dindarlıktan sonra inşa edilen Manastır


Patmos Manastır | Gezi Bahçesi Seyahat
Patmos Gezi Rehberi


Hora’nın üzerindeki yüksek tepedeki, Teolog St John Manastırı önemli bir ibadet merkezidir. Önemli dini geçmişiyle ve etkileyici mimarisiyle bu manastır, Ege üzerinde görkemli bir şekilde yükselir ve Patmos yaşamına hükmeder. Buradaki manastır topluluğu 900 yılı aşkın bir süredir vardır ve manastırdaki emanetler, nadir belgeler, simgeler ve diğer Ortodoks hazineleri paha biçilmezdir.

Bizanslı keşiş mübarek St Christodoulos tarafından 1088 yılında kurulmuştur. Her Paskalya’da, Kıyamet gecesinde, Kutsal Işık Kudüs’ten Patmos’a ilerlemektedir. Aynı şekilde Kutsal Perşembe’de yalnızca Patmos’ta ve Kudüs’te meydana gelen kilise Niptiros hizmeti etkilenmeme şansınızın olmadığı bir etkinliktir.







Resim Mükemmel Hora


Patmos Sokaklar | Gezi Bahçesi Seyahat
Patmos Adası Gezi Rehberi


16. yüzyıldan 19. yüzyıla kadar varlıklı tüccarlar ve kaptanlar olan feodal lordlar Patmos adasında tüm izlerini bırakmışlardır. Gotik ve neoklasik özellikli muhteşem binaların gölgesinde yürürken, kemerlerin ve taş direkli geçitlerin altından geçerken, ancak iki kişinin sığabildiği geçitlere tırmanırken Ege’nin en görkemli ada şehirlerinden biri olarak görülmesinin sebebini anlamak çok da zor değil.


Vardikou, Valvi, Foundi’nin (Leonton) manzaralı ve görkemli evlerinin gösterilmesini ve başka bir zamana taşınmasını isteyeceksiniz. Olağanüstü bir müzeye dönüştürülen Nikolaidi’de birçok arkeolojik keşiflerin yanı sıra Patmos’taki geleneksel evlerin gösterimini bulacaksınız.






Kalikatsou: Kaya gibi sağlam


Bu büyük kaya sudan çıkıntı yapmaktadır ve denizde bir heykel gibi görünür. Burası, önemli bir arkeolojik sitedir. Araştırmacılar, buranın önceden Afrodit’in tapınağı olduğunu ve Hristiyanlığa kadar ibadet yeri olarak devam ettiğine inanmaktadırlar. Tırmanın ve kayadaki oymaları, kutsal ritüeller için su depolarını ve tekliflerin yapıldığı küçük mağaraları görün. Ege Denizi ayaklarınızın altında olduğundan manzara yukarıdan nefes kesicidir.


Patmos adasının saklı cevherleri :


‘Kathismata’


Mağaralardaki bu küçük manastıra ait birimler rahiplerce oluşturulmuştur. Keşiş kulübelerinin yanında, küçük tapınaklar da inşa etmişlerdir.


Profiti İlias'a çıkış


Adanın en yüksek noktasının manzarasını deneyimleyin: yukarıdan saçılmış gibi her yere yayılmış büyük kayalar, mağaralar ve uzakta büyük mavi Ege Denizi.


Tarihi bir yol


Aporthiano yolunda yürüyüş yapmak harcadığınız zamana değer. Bu eski iz Horayı Skala limanıyla birleştiriyor.




369 görüntüleme
bottom of page