top of page

Afrodit'in adası Milos (Pamukkale Adası )

Daha önce hiç bir adada rastlamadığınız egzotik güzellikler ve doğal hazineler


Hadi başlayalım Milos'u tanımaya.

Volkanik kayalar, kırmızı , beyaz taş oluşumu ile Sarakiniko ve Kleftiko sahileri aynı zamanda birçok korsan hikayelerinde de geçer. Yeraltı mezarlıkları antik yapıları ile günbatımı ile kısacası

Milos eşi benzeri yok .....


Milos'da ne yapılır
  • Milos Sahilleri

Milos'da ne yapılır uruagas, Gerontas, Firiplaka, Tsigrado, Plathiena sahilerinde denize girip denizin turkuaz renginin tadına varmak. Milos'un volkanik toprağı sizi hayal edemeyeceğiniz bir manzaraya ulaştırır. Yapacağınız bir tekne gezisi sizlere muhteşem bir keyif bırakır yanınıza fotograg makinesi ve dürbün almayı unutmayın.


  • Korsanların Mağaraları

Yıllar boyunca korsanların gizlenme yeri olmuş Milos. Bulacağınız irili ufaklı mağaralarda korsanların izlerine halen rastlanmaktadır.Kendinizi başka bir dünyaya aitmiş gibi hissedeceksiniz.

  • Küçük Venedik

Eskiden sığınmak amacı ile kullanılan mağaralar bugün küçük evlere ve kafelere dönüştürüldü. Burdan güneşin batışını izlemek muthiş keyif verir.


  • Plaka ve Kale

Milosun başkenti 1800 yılında kalenin antik taşlarından yapılmıştır.Plakanın arkeoloji müzesinde Milos'un afrodit heykelin replikasını görebelirsiniz.

  • Milos’un saklı cevherleri

Kükürt madeni Kemeraltları, demir köprüleri, tren rayları, vagonları ve eski taş evleriyle adanın doğu yakasında bulunan eski kükürt madeninin bu ürkütücü manzarasını bir tekne gezintisiyle keşfedin.

Tarih öncesi Filakopi Arkeolojik kazılar Filakopi’nin tarih öncesi yerleşimini gün yüzüne çıkardı. Polonia’ya giden yol boyunca bu arkeolojik alanı ziyaret edebilirsiniz.

Yeraltı mezarlıkları mezarlıkları ile aynı anda hem etkileyici hem de saygın bir manzara sunan Filakopi arkeolojik bir alan olarak M.S 1. yy ila 5. yy’a kadar uzanmaktadır.






130 görüntüleme
bottom of page