top of page

Kışın Yunan Adalarını Gezmek Güzeldir


Yunan adaları güzeldir ... sadece yaz aylarında değil. Sonbahar ve kış aylarında rüzgar kuvvetlidir, deniz sakin ve adalardaki yaşam otantik hale gelir! Biraz cesurca düşünürsek, bu Yunan adalarına geziler için en uygun zamandır.


Hala inanmıyorsanız, kışın Yunan adalarına gitmeye değer olduğuna inandığımız en önemli nedenlere bakın.


Kışın Yunan Adasını Ziyaret Etmenin Üç Nedeni:


  • Hepsi finansal!

Tüm konaklamalar düşük fiyatlara sunulduğu için neredeyse istediğiniz yerde kalabilirsiniz. Ayrıca, açık hava tavernaları, barları ve dükkanları "turist" fiyatlarından çok "normal" dir.


  • Kışın da gemiler var!

Evet, öyle! Kasım ve Aralık aylarında ve tüm kış aylarında feribot seferleri de düzenlenmektedir. Kesinlikle yaz aylarında olduğu kadar sık ​​değil, ama birçok ve iyi planlama ile size uygun olanı bulabilirsiniz.


  • Kışın Yunan adaları büyülü!

Viyana, Paris ve Roma için pahalı seyahat paketlerini unutun ... Symi, Chios ve Corfu'da Noel zamanı. Yunan adalarına kış gezisi gerçekten özel bir deneyim! Kışın Yunan adalarını ziyaret etmeye, Noel geleneklerini keşfetmek, en otantik lezzetleri tatmak, mutlak sükuneti hissetmek, tüm sırlarını keşfetmek, balkonunuzdaki havayı duymak ve cıvıltıları duymak değerlidir. Dalgaların deniz kıyısında çökmesini! dinlemek .



Syros'ta kış



Siros'ta romantik bir haftasonundan daha iyi ... kışın kalbinde! Müzeler, performanslar, sanatsal etkinlikler ve harika gastronomik seçeneklerle dolu "Kiklad asilzade" bir kış gezisi için mükemmel bir seçimdir. Şehir merkezinde konaklamayı çok iyi fiyatlara bulabilir ve eşsiz fotoğraflar çekerek ve harika yürüyüşler yaparak turist eksikliğinden yararlanabilirsiniz. Syros'ta hava genellikle Atina'dan daha iyidir, bu da acı soğuk veya aşırı nemden korkmanıza gerek olmadığı anlamına gelir. Pire'den Syros'a neredeyse her gün 2 ila 3 feribot servisi var.


Girit'te Kış



Yunanistan'ın en büyük adasında kış! Hangi ilçe seçerseniz seçin güzellikleri vardır. Tabii ki şehir merkezlerinde, Kandiye, Hanya ve Rethymnon'da birçok aktivite ve konaklama seçeneği ile hayatı normal bir hızda yaşayabilirsiniz! Girit, yemek cenneti olarak kabul edilir ve arkeolojik alanlar, yürüyüş ve maceracı kış banyoları için en iyi kış seçeneğidir. Girit'teki kış, Noel tatillerini geçirmek isteyen öğrenci grupları ve aile maceraları için idealdir. Girit, iyi iklimi ve tatlı havasıyla ünlüdür, bu yüzden gerçek bir kötü hava bulmak zor bulacaksınız. Tüm kış günlerinde Girit'i Pire'ye bağlayan birçok feribot var.

Samos'ta kış tatili



Samos uzak ama gerçekten eşsiz bir ada! Özel coğrafyası sayesinde Vathi, Karlovasi ve diğer yerleşimlerde kışlar ağırdır. Samos adası doğa severler, keşif, dağcılık ve şarap için mükemmel bir yer. Kışın ada gerçekten sakin, ama boş değil. Adayı bütün kış ayakta tutan kamplar ve üniversite okulları var. Yapabileceğiniz birçok aktivite var: yürüyüşten antik Hera Tapınağı'na, Doğa Tarihi Müzesi'ni ve Samoalı Şarap Müzesi'ni ziyaret etmeye. Maalesef Pire'den Sisam'a giden feribotlar çok sık değil, bu nedenle seyahatiniz için iyi bir planlama yapmanız gerekiyor, ancak Kuşadası limanından beli dönemlerde feribot seferleri düzenleniyor .


Türkiye kıyılarına yakın olan adalar

Bütün kış boyunca sizleri bekleyen adalar . Yaz aylarında yoğun turist akınına uğrayanbu adalar kışın ise sesizliğe bürünüyor ve sizleri büyülüyor . Yaz aylarında çekişmiş fotograflar ile kış aylarında çekilmiş fotografları karşılaştırın .

Yerel lezzetler deneyin , akşamları canlı müzik dinleyin .

Kışın Midili Adası

Kuzey Ege’de bulunup Anadolu ve Batı arasında dengelenmiş bu yer şair Sappho’nun, şair Alcaeus’un, saf ressam Theofilos’un ve yazar Myrivillis’in doğum yeridir. Yunanistan’ın üçüncü büyük adası ender görülen bir doğal güzelliği, mimari mucizeleri, taşlaşmış bir ormanı, orta çağ hisar şehirlerini ve Akdeniz iklimini barındırmaktadır. İki adet neredeyse kapalı, derin ve balık dolu körfezlere yönelik yüzeyinin çoğu zeytin ağaçları ile kaplıdır.


Kışın Sakız Adası

Sakız Adasının ‘mastik köylerini’ ve görkemli Akdeniz kaptanlarını duymayan kaldı mı? Kuzey Ege’nin sırlarla, sürprizlerle, gizli ganimetlerle dolu el değmemiş ve bozulmamış adalarından bir tanesidir. Sakız Adası, doğa ve tarih ile kutsanmış bir adadır. Hoş kokulu, otantik, çok boyutlu ve karşı konulmazdır. Tatil için buraya geldiğinizde ruhundan bir parçanın burada kalacağından emin olun.


Kışın Rodos Adası

Ortaçağa ait Eski Şehir, Mandraki limanı, Limni Akropolisi, Kamiros’un ve Ialysos’un antik kentleri, Kelebekler Vadisi. Göz alıcı doğal güzelliğiyle cömert bir manzara, zengin bir tarih ve sınırsız cazibe merkezi Rodos’u Yunanistan’daki en popüler tatil yerlerinden birisi yapıyor. Geniş kumsallar, zümrüt renkli su, kaleler ve antik uygarlıklar, yerel lezzetler sunan gurme restoranlar ve geleneksel tavernalar.


Tek yapmanız valizinizi kış mevsimine göre hazırlayıp yolla çıkmak .


climantacis





980 görüntüleme
bottom of page