top of page

2018 En iyi Avrupa'nın 10 adası


Milos adası bu sene 6 sırada yer alıyor



Bu yıl Avrupa En İyi 10 listesine Yunanistan altı adası ön plana çıktı .Ancak Santorini ve Mikonos'un ötesinde, bu kazananların bazıları kesinlikle daha az bilinir.


Dünyanın En İyi Ödülleri araştırması için seyahat edenler dünyanın dört bir yanındaki seyahat deneyimlerine, adalar, kruvaziyer gemileri, kaplıcalar, havayolları ve daha fazlası hakkındaki görüşlerini paylaşıyorlar .Gezginler adaların faaliyetlerine ve turistik yerlerine, doğal ilgi çekici yerlere ve plajlara, yemeklere, arkadaş canlısına ve genel değere göre adaları derecelendiriyor.

2018 Dünyanın En İyi Ödülleri

1 Paros - Yunanistan



2 Orkney Islands, İskoçya



3 Azores, Portekiz



4 Santorini, Yunanistan



5 Girit , Yunanistan



6 Milos, Yunanistan



7. Skye and the Hebrides, İskoçya



8. Sicily, İtalya



9. Mykonos, Yunanistan



10. Korfu , Yunanistan




Portekiz sahillerinden yaklaşık 900 mil uzakta bulunan dokuz adadan oluşan bir takımada olan Azores, sessizce Avrupa'nın en gözde yerlerinden biri haline geliyor. Ve Delta, New York City'deki ana ada olan São Miguel'e doğrudan hizmet eklediğinden, her zamankinden daha kolay. Azores’ın volkanik mağaraları, şelaleleri ve zümrüt sularından bir ziyaretçi şunları yazdı: “Dünyanın en güzel manzaralarından bazıları. Rahatlatıcı, güvenli, harika yemekler. ”Başka bir kişi,“ Tanıştığım en cömert, misafirperver, sıcak insanlar. ”

Güneşlenmek için atlamayı tercih edenler için, Kuzey Denizi’nde yer alan İskoçya’nın Orkney Adaları’nın bir zorunluluğu vardır. Üçte ikisinin ikamet etmediği 70 ada, 5000 yıllık Neolitik bölgeleri ve tarih öncesi köyleri içeren dramatik sahilleri ve manzaraları var. Başkent Kirkwall, 11. yüzyıldan beri gelişen bir şehir olmuştur; Limandaki bir Viktorya dönemi binası olan Kirkwall Hotel'de kalmak sizi hareketin tam ortasına götürür.

İtalya sadece Sicilya tarafından temsil edilmektedir .

Yunanistan Ege'nin en ihtişamlı plajları ve beyaz renkli binaların büyüleyici Kikladik köyleri sayesinde Páros, bu yıl Dünya'nın En İyi Listesi'nde en çok rağbet gören alana sahiptir. Geleneksel bir balıkçı kasabası olan Naousa, Yunanistan'ın en güzel limanlarından birine sahiptir. Kuzey sahilindeki bir plaj olan Kolymbithres, eşsiz granit oluşumları ile ünlüdür. Páros keşfedilmemiş.

bottom of page